Δημήτρης Μοθωναίος: «Νόμιζα ότι είμαι ο μόνος, ήταν πολύ έντονο και είχα μεγάλη ταραχή»


“Έβαλα την εκπομπή και την ώρα που η Φαίη είπε στον αέρα “Δημήτρη, σε ευχαριστώ” κατάλαβα ότι επρόκειτο να βγει το βίντεο και το έκλεισα” εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Ο Δημήτρης Μοθωναίος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και την δημοσιογράφο Μαρία Παπαϊωάννου. Μέσα σε όλα, ο νεαρός πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στην προσωπική ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης που γνωστοποίησε στην Φαίη Σκορδά και την τηλεοπτική τους συνέντευξη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μοθωναίος εξομολογήθηκε πως «εκείνη την περίοδο συνέβαιναν όλα αυτά με τις κακοποιήσεις και μου είχαν ανακινήσει κι εμένα τις αναμνήσεις. Μέχρι τότε νόμιζα ότι είμαι ο μόνος. Δεν είχα εξομολογηθεί την ιστορία μου στη Φαίη πριν κάνουμε τη συνέντευξη. Και εκείνη πρώτη φορά την άκουγε την ώρα της εγγραφής. Της είχα εξηγήσει απλά ότι θέλω να μιλήσω για κάτι πολύ προσωπικό και μου είπε «ΟΚ, πάμε». Έγινε όλο σε μια εγγραφή. Δεν σταματήσαμε καθόλου».

«Στο σπίτι ήταν κάποιοι φίλοι που τους είχα φέρει για υποστήριξη, δύο κάμεραμάν, η Φαίη και η αρχισυντάκτρια της εκπομπής. Τη συνέντευξη την είδα πρώτη φορά πριν από τρεις μήνες. Στην αρχή δεν μπορούσα. Σκέψου ότι έβαλα την εκπομπή και την ώρα που η Φαίη είπε στον αέρα «Δημήτρη, σε ευχαριστώ» κατάλαβα ότι επρόκειτο να βγει το βίντεο και το έκλεισα. Ήταν κάτι πολύ έντονο και είχα μεγάλη ταραχή. Για αυτό και δεν είχα αίσθηση του τι είχε ειπωθεί. Το επόμενο διάστημα δέχθηκα στα social media περίπου 40.000 μηνύματα που ξεκινούσαν απευθείας με την εξομολόγηση της δικής τους ιστορίας. Απαντούσα σε όλους. Επειδή όμως δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, απευθύνθηκα στο ΕΛΙΖΑ και σκέφτηκα ότι πρέπει να κάνω κάτι για να βοηθήσω στην πράξη αυτούς τους ανθρώπους».

«Από πέρσι έχουμε κάνει ήδη πολλά βήματα. Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο φυσικά προϋπήρχε εμού. Μετράει χρόνια πορείας και είναι δημιούργημα της Μαρίνας Καρέλλα, που ασχολείται με την παιδική κακοποίηση. Αυτό που έχουμε καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο είναι να αλλάξει το νομικό πλαίσιο με το να επιμηκυνθεί ο χρόνος παραγραφής αυτών των αδικημάτων. Παράλληλα ανοίξαμε μια τηλεφωνική γράμμη στην οποία μπορεί να απευθυνθεί ανώνυμα οποιοσδήποτε υποψιάζεται ότι υπάρχει περιστατικό κακοποίησης» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Πηγή: zappit.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.