Η Amazon ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μία «προκλητική» νέα σειρά βασισμένη στην εμβληματική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1982, «Blade Runner». Ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ο οποίος σκηνοθέτησε την ταινία θα είναι εκτελεστικός παραγωγός της σειράς, που θα σκηνοθετήσει η Σίλκα Λουίζα.

Η νέα σειρά, με τίτλο «Blade Runner 2099», θα ακολουθεί τα γεγονότα της δεύτερης ταινίας του 2017 «Blade Runner 2049», την οποία σκηνοθέτησε ο Ντενί Βιλνέβ. Προς το παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για την πλοκή.

Η πρώτη ταινία «Blade Runner» που θεωρείται ευρέως κλασική καλτ, διαδραματίζεται το 2019 (που τότε ήταν το μέλλον) σε ένα θορυβώδες, κυβερνοπάνκ Λος Άντζελες. Πρωταγωνιστεί ο Χάρισον Φορντ ως Ντέκαρντ, ένας αστυνομικός που έχει επιφορτιστεί να κυνηγήσει ρεπλίκες, ανθρωποειδή που δεν διακρίνονται από τους ανθρώπους, τα οποία έχουν δραπετεύσει. Στο σίκουελ, «Blade Runner 2049», πρωταγωνιστεί ο Ράιαν Γκόσλινγκ ως αστυνομικός Κ (ρεπλίκα) που ξεσκεπάζει ένα εκρηκτικό μυστικό και πρέπει να βρει τον Ντέκαρντ.

Πηγή: skai.gr