Παρακολουθώντας το trailer για τη νέα ταινία με πρωταγωνίστρια την Jennifer Lawrence, ίσως να μην καταλάβεις τι είναι αυτό που της συμβαίνει. Η ίδια παρουσιάζεται χαμένη στις σκέψεις της, χωρίς την δυνατότητα να μπορεί να εκφράσει τι πραγματικά έχει στο μυαλό της. Η αλήθεια, όμως, είναι πως η νέα αυτή ταινία «Causeway» μία αθέατη πλευρά των γυναικών στρατιωτών της Αμερικής. Μία οπτική που σίγουρα θα έπρεπε να συζητάμε πιο συχνά.

Στο «Causeway» η Jennifer Lawrence είναι η Lynsey

H Lynsey είναι μια μηχανικός που βρισκόταν στις στρατιωτικές βάσεις του Αφγανιστάν. Εκεί, όπως μαθαίνουμε, υπέστη έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο κρανίο της μετά από μία έκρηξη. Μετά από αυτό το συμβάν, η ίδια επιστρέφει στην Αμερική και προσπαθεί να ξαναβρεί τα πατήματά της. Όσα έζησε όμως εκεί και οι εικόνες που είδε στον πόλεμο, σίγουρα δεν την αφήνουν να ηρεμήσει.

Η ανάρρωση της γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη εξαιτίας της σχέσης της Lynsey με την μητέρα της. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει από το ίδιο της το μυαλό και το PTSD που την παρασέρνει σε σκοτεινά σημεία, δημιουργεί μία απρόσμενη, φιλική σχέση με έναν ντόπιο άντρα, τον James. O James όμως έχει κι εκείνος τους δικούς δαίμονες και παλιά τραύματα να αντιμετωπίσει. Με έναν τρόπο, προσπαθεί κι εκείνος να καταπνίξει το παρελθόν και τις μνήμες που έχει από αυτό μέσα από τη στοργική σχέση που έχει αναπτύξει με την Lynsey.

Η ταινία έκανε την επίσημη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

Εκεί αντιλήφθηκαν όλοι αμέσως πως η Jennifer Lawrence κάνει κι επίσημα την επιστροφή της με έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους της καριέρας της. Η ίδια βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο κουβαλώντας μία ολόκληρη ταινία στις πλάτες της. Πρόκειται όμως για μία ταινία με ένα αρκετά ευαίσθητο ζήτημα που με τις σιωπές της λέει πολλά περισσότερα απ’ό,τι με τα λόγια της.

Το «Causeway» αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στο Apple TV+ στις 4 Νοεμβρίου.

Πηγή: Savoir Ville