Οι BTS πέτυχαν τις περισσότερες επιτυχίες στο νούμερο ένα του Billboard Hot 100 την τελευταία δεκαετία.

Το Billboard κοινοποίησε στον επίσημο λογαριασμό του στο του την 1η Νοεμβρίου λίστα με τους καλλιτέχνες που πέτυχαν τις περισσότερες επιτυχίες νούμερο ένα στο Hot 100 chart την τελευταία δεκαετία.

Το επταμελές συγκρότημα της K-pop κατατάσσεται στην πρώτη θέση με συνολικά έξι επιτυχίες στα charts.

Άλλοι καλλιτέχνες, οι οποίοι σύμφωνα με το Billboard έχουν τις περισσότερες νούμερο ένα επιτυχίες στο Hot 100 είναι ο Drake με πέντε, η Αριάνα Γκράντε και η Τέιλορ Σουίφτ με τέσσερις η καθεμία, καθώς και οι Τζάστιν Μπίμπερ και Νίκι Μινάζ με τρεις.

Σύμφωνα με το αρχείο του Billboard για την ιστορία των charts, οι BTS για πρώτη φορά βρέθηκαν στην κορυφή του Hot 100 το 2020 με τη συνεργασία τους με τον Jason Derulo σε remix του «Savage Love» για μια εβδομάδα και ανέβηκαν ξανά στην κορυφή του chart δύο φορές το ίδιο έτος με τα τραγούδια «Dynamite» και «Life Goes On». Το «Dynamite» διατήρησε τη θέση του στην πρώτη θέση για τρεις εβδομάδες, ενώ το «Life Goes On» κράτησε τη θέση για μία.

Οι τρεις ακόμη επιτυχίες στο Hot 100 επιτεύχθηκαν το 2021: Το «Butter» διατήρησε τη θέση του στην κορυφή των chart για 10 εβδομάδες, ενώ το «Permission To Dance» και το τραγούδι-συνεργασία με τους Coldplay «My Universe» ήταν στο νούμερο ένα για μια εβδομάδα το καθένα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ