Θέατρο: Σεργιάνι στο θεότρελο Elizadeth που φέρνει μπροστά όλο το παρασκήνιο


Elizadeth, κάθε Σάββατο και Κυριακή στον Πολυχώρο Vault.

Δέκα χρόνια πλημμυρισμένα σημαντικές στιγμές καλλιτεχνικές απαρυθμεί ο φιλόξενος πολυχώρος στην καρδιά του Βοτανικού που έφτιαξαν και διανθίζουν, χρόνο με τον χρόνο, οι αγαπημένοι και εκλεκτοί Δημήτρης Καρατζιάς και Μάνος Αντωνιάδης. Για αυτό και την φετινή σεζόν αποφάσισαν να επαναφέρουν στη σκηνή την πιο… τρελή τους παράσταση!

Ο λόγος για το Elizadeth, την διασκευή του έργου «Βασιλικοί μετά τρούλου» του Χάρη Ρώμα που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά και μουσική Μάνου Αντωνιάδη. Μια θεότρελη κωμωδία που αποτελεύ ταυτόχρονα ένα καυστικό σχόλιο πάνω στις σχέσεις των ηθοποιών και των συντελεστών μιας παράστασης αλλά και τη ματαιοδοξία που επικρατεί στον κόσμο του θεάτρου.

Τι γίνεται όταν το σύμπαν συνωμοτεί για να μαζευτούν σε μια παράσταση «τα λάθη» όλου του κόσμου; Όταν οι λάθος ηθοποιοί, με λάθος έργο, τη λάθος περίοδο, με λάθος σκηνοθέτη, σε λάθος θέατρο, με λάθος χορηγό υποχρεώνονται λόγω της πανδημίας να ανεβάσουν ένα ανιστόρητο «ιστορικό» μιούζικαλ μιας κατά λάθος συγγραφέως; Ετερόκλητα πρόσωπα καλούνται να συγκροτήσουν το θίασο, ο καθένας με τα «κουσούρια» και τα προβλήματα του. Πάνω από όλα, όμως, επικρατούν όλα τα… αρνητικά των θεατρίνων. Μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμοί, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Elizadeth, το οποίο και ο Δημήτρης Καρτατζιάς έχει αποφασίσει να ανανεώσει με κέφι και ωριμότητα έχοντας μια δυναμική και ομοιογενή ομάδα ηθοποιών στη διάθεση του, οι θεατές παρακολουθούν και φυσικά συμμετέχουν στη δημιουργία μιας παράστασης από την αρχή μέχρι το τέλος της μέσα από τις πιο αντίξοες συνθήκες που μπορεί κανείς να φανταστεί. Γνωρίζοντας καλά πως θα περάσει ωραία ο θεατής και για δυο ώρες θα ξεχάσει όλα τα προβλήματα του, ο έμπειρος σκηνοθέτης και ηθοποιός φροντίζει να αποβάλλει ότι περιττό και να φέρει με απόλυτη επιτυχία μόνο το χιούμορ στο προσκήνιο.

Επί σκηνής συναντάμε με όλη την καλλιτεχνική της ορμή σε πλήρως καλοκουρδισμένα μονοπάτια και βεβαίως… τρέλα μια υπέροχη ομάδα. Την μακροβιότερη – σε όλα τα ανεβάσματα του Elizadeth μέχρι σήμερα – Δήμητρα Κολλά ως Λυδία Λενιόρδου, τον Στέλιο Ψαρουδάκη ως Πέτρο Παπαδόπουλο, την Ορνέλα Λούτη ως Ελένη Κουρή, την Χριστίνα Σαμπανίκου ως ολότρελη Κυπρία Τζένη Θεοκλέους, την Κική Μαυρίδου ως Τερέζα Λεμπέση, την Εύη Τσάφου ως Ντέπυ Καρατζιά, τον Σωτήρη Δούβρη ως Άρη Λυμπερόπουλο, τον Σωτήρη Μεντζέλο ως Κώστα Μάλφα και τον Παναγιώτη Δελαβίνια ως Έλτον Λεμπέση.

Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση και η διασκευή των γνώριμων μας τραγουδιών φέρει ασφαλώς την υπογραφή του αγαπητού φίλου, Μάνου Αντωνιάδη που προσάρμοσε άριστα τα πάντα στις δυνάμεις των ερμηνευτών της παράστασης. Δεν θα μπορούσα ειλικρινά να σας προτείνω ωραιότερο, πιο κεφάτο και άκρως μουρλό κωμικό δίωρο, φίλοι, προκειμένου να συμπεριλάβετε σε επόμενη θεατρική έξοδο! Πλήρως δικαιολογημένα τα πρώτα sold out…

Πηγή: zappit.gr/